Etterbehandling

ETTERBEHANDLING

BEISEDE MØBLER AV GRAN OG FURU, INNE- OG UTEMØBLER

Beisede møbler av heltre må settes inn med treolje eller voks fra tid til annen, 2-3 ganger i året. Man bør også behandle også undersiden av bordplater innimellom.

Olje metter treverket, det tilføres fett og sprekker ikke så lett opp. Det letter også renholdet, og søl etter mat og drikke setter ikke så lett merker.


Bruk lofrie engangskluter. Dypp oppi boksen - tørk over møbelet - la trekke inn noen få minutter - tørk av med tørr klut - kast klutene. Ligger oljen for lenge på uten avtørking, kan det dannes film, så la virke max. 15 minutter.


Utemøbler kan gjerne få et fotbad ved begynnelsen av sesongen, ved at beina står i en plastboks med egnet uteolje eller treimpregnering og suger til seg. Er det på tide med et nytt strøk terrassebeis på hagemøblene, må de først være rene og tørre. Puss gjerne lett over før beising.


Vi bruker stort sett Kinesisk treolje på møbler av gran eller furu, men det finnes sikkert mange andre gode treoljer også. Spør gjerne hos din lokale malerforretning etter gode produkter.

BADEROMSMØBLER. MØBLER AV EIK OG ASK


Topplaten på baderomsmøbler kan med fordel etterbehandles med Osmo hardvoksolje, som er vannavvisende.

På møbler av eik eller ask bruker vi Osmo topoil som etterbehandling over dekorvoks, enten i klar matt eller naturell (naturell er svakt hvitpigmentert). Man kan også bruke Osmo hardvoksolje. 


Osmo topoil klar matt
Osmo topoil naturell

Naturell har litt hvitpigmenter

MALTE MØBLER


Malte møbler har ingen spesiell etterbehandling. På utemøbler er det viktig at man jevnlig ser over malingen og passer på at det er tett. Blir det først hull, så flasser det fort. Følg vedlikeholdsråd fra f.eks. Jotun.